Misel dneva 4.02.2014
Po obroku morate vstati enako lahkotni, kot preden ste se usedli k jedi. Če se pred jedjo čutite lahkotne, po jedi pa težke in s težavo spet vstanete, pomeni, da ste pojedli več, kot potrebujete, kar razvija tamasične (lenoba) lastnosti.
Prostor v želodcu se deli na štiri dele. Mladina lahko zapolni tri dele s hrano, preostanek pa z vodo. Za odraslega človeka je priporočljivo, da zapolni samo polovico želodca s hrano, tretji del z vodo, preostanek pa naj izpolni zrak. Če vse štiri dele želodca napolnite s hrano, ne bo prostora niti za vodo, s čimer kršite pogoje za dobro prebavo. Po kosilu počivajte samo deset minut. To spodbuja kroženje krvi od glave do prstov na nogah. Po večerji se zvečer odpravite na sprehod. To je zdrava navada za dobro zdravje, ki obenem razvija plemenit, satvičen značaj.